Av. Zekiye Kuşgöz | ADLİ TATİLDE BOŞANMA DAVASI AÇILABİLİR Mİ?
Av. Zekiye Kuşgöz, 1989 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2013 yılında Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.
16851
post-template-default,single,single-post,postid-16851,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

ADLİ TATİLDE BOŞANMA DAVASI AÇILABİLİR Mİ?

ADLİ TATİLDE BOŞANMA DAVASI AÇILABİLİR Mİ?

Bilindiği üzere adli tatil 20 Temmuz’da başlar 31 Ağustos’ta sona erer. Yeni adli yıl ise 1 Eylül’de başlar. Bu tarihler arasında her türlü dava açma işlemi yapılabilir. Adli tatilin düzenlendiği Hukuk Muhakemeleri Kanununun 103 maddesinin 3. Fıkrasında bu nokta belirtilmiştir :

Hukuk Muhakemeleri Kanunu Madde 103/3 :  Adli tatilde, yukarıdaki fıkralarda gösterilenler dışında kalan dava ve işlerle ilgili olarak verilen dava, karşı dava, istinaf ve temyiz dilekçeleri ile bunlara karşı verilen cevap dilekçelerinin ve dosyası işlemden kaldırılan davaları yenileme dilekçelerinin alınması, ilam verilmesi, her türlü tebligat, dosyanın başka bir mahkemeye, bölge adliye mahkemesine veya Yargıtaya gönderilmesi işlemleri de yapılır.

Adli tatilde boşanma davası açmak mümkündür. Çekişmeli ya da anlaşmalı boşanma davası adli tatil döneminde açılabilir. Ancak davanın görülmesinde ivedi bir durum yok ise duruşma günü adli tatil sonrasında belirlenecektir. Boşanma davası açmaya karar veren kişilerin adli tatil döneminin bitmesini beklemesi ayrıca zaman kaybına neden olacaktır.