Av. Zekiye Kuşgöz | BOŞANMA AVUKATI ÜCRETİ
Av. Zekiye Kuşgöz, 1989 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2013 yılında Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.
16879
post-template-default,single,single-post,postid-16879,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

BOŞANMA AVUKATI ÜCRETİ

BOŞANMA AVUKATI ÜCRETİ

Boşanma davasında avukata ödenmesi gereken ücret davanın zorluğuna bağlı olarak değişmektedir. Avukat tarafından davanıza harcanacak emek ve süre dikkate alınarak bir ücret belirlenir.

Diğer dava ve hukuki problemlerin çözümlenmesi gibi boşanma davalarında da  profesyonel destek alınması tarafların sorun yaşamamaları açısından önem arz etmektedir.

Meslek gruplarının bağlı bulunduğu birlik ve odalarca her yıl bir ücret tarifesi belirlenmekte olup Avukatlık Ücret Tarifesi de Türkiye Barolar Birliği Başkanlığınca yayınlanmaktadır. Bu ücretler tavsiye niteliğindeki avukatlık ücretleridir.

Ancak yapılan araştırma ve görüşmeler sonunda avukatlar arasında farklı ücret talepleri ile karşılaşılmaktadır. Bu farklılıklar normal olmakla birlikte; dava için daha fazla emek ve mesai harcayan, konusunda daha deneyimli ve tecrübeli Boşanma Avukatının ücreti daha fazla olacaktır.

Boşanma davalarında, taraflar üzerinde ruhsal ve psikolojik baskılar arttığı için davanın seyri esnasında avukatın müvekkiline ayıracağı zaman, mahkemede harcayacağı emek ve mesai, taraflar ile yapılacak görüşmeler, diğer kurumlarla yazışmalar gibi konular Ankara Boşanma Davası ücretlerini etkilemektedir.

Boşanma davalarında alanında uzman bir avukatın hukuki bilgi, beceri ve tecrübesi çok önemli olup, hak kaybına uğramamak için dava açmadan önce Ankara Boşanma avukatından hukuki destek alınması çok önemlidir.